Железнице Србије ад

Поштанска марка „75 година од обнове друмско-железничког моста преко Дунава“

„Железнице Србије“ ад у сарадњи са Јавним предузећем „Пошта Србије“ припремиле су у оквиру издања „Грађевина“,  пригодну поштанску марку ,,75 година од обнове друмско-железничког моста преко Дунава“, која је уврштена у Програм издања за 2021. годину. Марка је пуштена у оптицај 29. априла. За приказ овог важног историјског догађаја у форми уметничке минијатуре коришћена је фото-документација из Фонда Железничког музеја у саставу „Железнице Србије“ ад, а за уметнички реализацију била је задужена Анамари Бањац, академски сликар.

У новембру 2021. обележава се 75 година од обнове друмско-железничког моста преко Дунава. Градња моста започета је 1928, а завршена у новембру 1931, док је коначно уређење највећег дела моста трајало до 1934. године.

Кнез-намесник Павле Карађорђевић отворио је 10. новембра 1935. за јавни саобраћај панчевачку пругу и нови „Мост краља Петра Карађорђевића“. Градња моста привукла је пажњу стране јавности јер је он био један од највећих у Европи. Укупна дужина била је 1.526 m, од чега над водом 1.134 m, док је вијадукт изнад десне обале Дунава био 134,9 m и продужење моста над левом обалом 256,8 m.

Панчевачки мост градила су немачка предузећа: „Deutsch Luxenburgisch Bergwerks und Hutten, A. G. Dortmund“ (горњи строј) и  „Siemens Baunion G.M:B.H-Siemenstand“ (бетонски стубови и сл.).  Коловоз за друмски саобраћај градило је   француско предузеће „Batiniol“.

Током разарања у Другом светском рату мост је оштећен. Априла 1941. срушила га је југословенска војска да би успорила напредовање нациста, али су га Немци поправили за своје потребе. Највише штете мост је претрпео током бомбардовања савезника, а миниран је након повлачења окупатора из Београда, октобра 1944. године.

Послератни радови на обнови моста почели су 1. новембра 1945. и извела их је Црвена армија, која је располагала великим бројем стручњака и потребном механизацијом, уз помоћ дела наше Прве железничке бригаде. Оправка моста завршена је крајем 1946. године.

Први воз преко обновљеног „Моста Црвене армије“ прошао је 7. новембра 1946, а Јосип Броз Тито је симболичним пресецањем врпце пустио у саобраћај друмски део моста 29. новембра.

Због посебног графичког и ликовног изгледа, али и избора теме, као и приказаних мотива,  марка ,,75 година од обнове друмско-железничког моста преко Дунава осим своје франкатурне вредности има и колекционарску вредност, али и скреће пажњу на историјска, научна и привредна достигнућа државе.

Информативни лист „Пруга“