Железнице Србије ад

Последњи воз из Главне станице Београд отишао за Будимпешту

У суботу, 30. јуна 2018. године у 21.40 сати, из Главне железничке станице Београд кренуо је последњи воз за Будимпешту, а машиновођа овог међународног воза био је Зоран Ђурђевић. Отправник у железничкој станици Београд Ћуро Ћалина последњи пут је дао знак за полазак воза, чиме је она и званично престала са радом.

Поласку воза из станице Београд, поред руководства српских железница, присуствовао је и државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица.

Последњи рапорт у Главној железничкој станици Београд, генералном директору „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољубу Јевтићу, поднела је шеф станице Ивана Герзић.

 

 

 

 

 

 

 

 

Симболично, поласку последњег воза присуствовао је и железнички пензионер Ђурађ Мајсторовић, који има 82 године, а био је дугогодишњи отправник возова и шеф Главне железничке станице Београд.

Бројни грађани су, током читавог дана, обилазили железничку станицу Београд како би били сведоци последњег дана функционисања железничког саобраћаја и испратили последње возове.

 

 

 

 

 

 

 

 

Комплетан железнички саобраћај је од 1. јула преусмерен у станицу Београд Центар у Прокопу. Ова станица ће убудуће бити полазна и долазна станица за путничке возове у међународном и унутрашњем саобраћају.

Информативни лист „Пруга“