Железнице Србије ад

Почињу радови на изградњи нове рампе на путном прелазу у Међурову

 

 

У наредних петнаест дана, уколико временске прилике не успоре радове, на путном прелазу код  Доњег Међурова биће постављене рампе, саопштено је из железничке компаније „Инфраструктура железнице Србије“.  Подсећамо да је у судару воза и аутобуса на овом путном прелазу 21. децембра  настрадало  петоро људи, троје путника је животно угрожено, а 19 путника се опоравља у нишком Клиничком центру.

– Радови на изградњи путног прелаза у Међурову почињу данас у поподневним сатима, а почетку радова  присуствоваће генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.  На том месту биће поред рампи и чувар путног прелаза – рекао је Ненад Станисављевић, пи-ар „Инфраструктуре железнице Србије“.

Он је истакао да иако железница није крива за трагедију која се догодила, предузима све мере како више ни грешка појединца не би могла да изазове несрећу, јер су људски животи најдрагоценији и немају цену.

– Апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и сигнализацију, да буду одговорни према себи и другима, јер без тога ни дежурни железничари, ни рампе или друга сигнализација неће моћи да спрече овакве трагедије – рекао је Станисављевић.

Информативни лист „Пруга“