Железнице Србије ад

Почиње трећа фаза радова на надвожњаку преко Панчевачког пута у оквиру модернизације Панчевачке пруге, промењен саобраћај линија јавног превоза

Због радова на реконструкцији другог надвожњака дугог 63,5 метара преко Панчевачког пута, који почињу у петак, 2. септембра у 23.00 сати, потпуно ће бити обустављен друмски саобраћај на рампи петље из смера Панчева ка Београду и Зрењанину, саопштило је Акционарско друштво за управљање јавном железничком инфраструктуром „Инфраструктура железнице Србије“

Реконструкција овог надвожњака реализују се у оквиру модернизације петнаест километара дуге пруге Панчевачки мост – Панчево Главна станица, која се финансира из руског државног кредита, а обухвата радове на постојећем, као и изградњу и електрификацију новог, другог колосека на овој деоници.

До сада су успешно завршене прве две фазе реконструкције два надвожњака преко Панчевачког пута. У потпуности је завршена реконструкција првог надвожњака дужине 49 метара преко Панчевачког пута, ближе Панчевачком мосту. На другом надвожњаку чија нова фаза реконструкције почиње вечерас, до сада је уграђено 11 шипова од предвиђених 13, ојачана два постојећа и изграђен нови крајњи стуб. У оквиру предстојећих радова треће фазе на другом надвожњаку преко Панчевачког пута пројектом је предвиђена уградња још два шипа, ојачање једног постојећег стуба и монтажа нове челичне конструкције, као што је урађено и на првом надвожњаку.

Радови на реконструкцији поменутих надвожњака, чији је завршетак предвиђен у року од 75 дана, део су Анекса И основног Уговора из руског државног кредита. Вредност радова је 4,1 милион долара а извођач је руска компанија „РЖД Интернешнл“ са домаћим подизвођачима, – наводи се у „Инфраструктури железнице Србије“.

Секретаријат за саобраћај Града Београда саопштио је да ће због радова на рампи петље из смера од Панчева (ка Београду и Зрењанину) током реконструкције железничких надвожњака према „Пројекту организације друмског саобраћаја током реконструкције железничких мостова” од 3.септембра до 10. новембра 2016. године бити промењен режим рада линија јавног превоза у главном граду, на следећи начин:
 

  • Возила са линије 108 ће, у смеру ка Београду, на делу од раскрснице Панчевачког пута и Северне тангенте до Панчевачког моста саобраћати следећим саобраћајницама: Панчевачки пут, Северна тангента, пут за Овчу, Зрењанински пут, Панчевачки мост и даље редовном трасом. У супротном смеру возила неће мењати трасу.
  •  

  • На измењеном делу трасе возила са линије 108 (Омладински стадион – Рева /Дубока бара/) ће користити следећа стајалишта: Борча раскршће и Блок Бранка Момирова на Зрењанинском путу и привремено измештено стајалиште Политика на Северној тангенти, непосредно по преласку раскрснице Панчевачког пута и Северне тангенте.
  •  

  • Успоставља се привремена кружна линија 108Л на релацији Блок Браће Марић – Хидротехника – Блок Браће Марић која ће саобраћати следећом трасом: Блок Браће Марић, Панчевачки пут у насељу Браће Марић, Косте Јосиповића (раскрсница Панчевачког пута и улице Косте Јосиповића), Панчевачки пут, искључење са Панчевачког пута на саобраћајницу паралелну Панчевачком путу у висини раскрснице Панчевачког пута и Северне тангенте, укључење на Панчевачки пут и промена смера у висини стајалишта Хидротехника.
  •  

  • Возила са линије 108Л (Блок Браће Марић- Хидротехника – блок Браће Марић) ће користити постојећа и привремено успостављена стајалишта: на привременом терминусу „Блок Браће Марић” (долазно/полазно стајалиште), у Улици панчевачки пут у насељу Браће Марић, у смеру ка Северној тангенти, непосредно пре наиласка на раскрсницу са улицом Косте Јосиповића, у Улици Панчевачки пут, у смеру ка терминусу „блок Браће Марић”, по преласку раскрснице са улицом Косте Јосиповића, на сервисној саобраћајници, у смеру ка Панчеву, по преласку раскрснице са Панчевачким путем.
  • Информативни лист „Пруга“