Железнице Србије ад

Отворена изложба „Железница очима деце“: Све је лепо и искрено виђено дечијим очима

Управник Музеја Ненад Војичић је приликом отварања истакао да се већ 32 године традиционално организује конкурс и да је ово највећа изложба дечијих радова у Србији.

У галерији Железничког музеја у Београду 4. априла отворена је изложба најуспешнијих радова тридесет другог ликовног конкурса „Железница очима деце“. Отварању изложбе присуствовали су генерални директор „Железница Србије“ ад Мирослав Стојчић и извршни директори Ненад Кецман и Рајко Ковић.

Управник Музеја Ненад Војичић је приликом отварања истакао да се већ 32 године традиционално организује конкурс и да је ово највећа изложба дечијих радова у Србији.

 
– Ове године пристигло је укупно 2754 рада из 159 основних школа и радионица и 80 предшколских установа, вртића и забавишта, као и радови деце из осам специјалних школа, рекао је Војичић и додао да сада већ сликају деца оних који су пре три деценије учествовали на овој изложби.

Генерални директор „Железница Србије“ ад Мирослав Стојчић се, приликом доделе диплома награђенима, захвалио свој деци која су учествовала на труду и љубави коју исказују у својим радовима, јер ништа није тако лепо и искрено као кад се представи очима деце.

– Због прелепих радова довели сте нас у незгодан положај да изаберемо најуспешније, па је девет равноправних награда за ликовне радове деце школског узраста и шест равноправних награда за децу предшколског узраста које су додељене праведна расподела награда, навео је Стојчић.
 

 
Према његовим речима, железница је увек била инспирација за филмове, књиге, слике, па је пожелео да деца сву љубав коју изражавају приликом цртања преточе у љубав према железници и позвао их да увек када пожеле сврате и проведу време са железничарима.

У категорији ликовних радова деце школског узраста девет равноправних награда добили су: Катарина Никић, ОШ „Ђура Јакшић“ из Зрењанина, Сташа Парабуцка, ОШ „Ђура Јакшић“ из Кикинде, Богларка Боја, ОШ „Петефи Шандор“ из Хајдукова, Ален Њерш Бако, ОШ „Петефи Шандор“ из Хајдукова, Милан Пуља, ОШ „Светозар Марковић Тоза“ из Елемира, Јан Стојановић, ОШ „Владислав Рибникар“ из Београда, Ивана Цвијан, Ликовна радионица „Ем Арт“ из Суботице, Предраг Михајловић, ОШ „Попински борци“ из Врњачке Бање и Владимир Глишовић, ОШ „Свети Сава“ из Велике Плане.

Шест равноправних наград у категорији ликовних радова деце предшколског узраста додељено је: Сташи Петровић, ПУ Радосно детињство, вртић „Вилењак“ из Новог Сада, Андреји Вукелићу, Сликарски атеље „Шартруз“ из Новог Београда, Андреи Скумпији, вртић „Дунавски цвет“ из Новог Сада, Теодори Станојловић, ПУ „Лептирић“ из Вршца, Јовану Ђорђевићу, ПУ „Наше дете“, вртић „Чаролија“ из Врања и Данијелу Вукићевићу, ПУ „Бошко Буха“, вртић „Цврчак“ из Бачког Доброг Поља.

Изложба „Железница очима деце“ биће отворена до 15. априла 2016. године.

Информативни лист „Пруга“