Железнице Србије ад

Отворена изложба ликовног конкурса „Железница очима деце 2019“

 

„Тридесет и шестом изложбом „Железница очима деце“ завршавамо ову годину, а уз вашу помоћ децо, на крилима ваше дечје маште, улазимо у Нову годину. „Железнице Србије“ су поносне на традицију одржавања конкурса, тридесет шесту годину за редом“, рекла је извршна директорка „Железница Србије“ад Светлана Јелић-Бурић, на отварању изложбе.

Она је подсетила да овом изложбом улазимо у јубиларну годину у којој се слави 70 година постојања Железничког музеја.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Вашим цртежима, бојама и маштом железница је представљена као симбол нераскидивих веза и пријатељства“, истакла је Јелић-Бурић и деци пожелела још више успеха и креативности на путу којим су кренули.

Присутне је поздравила директорка Медија центра Биљана Гордић и рекла да је на овогодишњи, ликовни конкурс „Железница очима деце 2019“,  приспело укупно 2835 радова из 214 основних школа и ликовних радионица, 71 предшколске установе, вртића и забавишта, као и радови деце из 3 специјалне основне школе.

Жири је доделио 15 равноправних награда за ликовне радове,  9 за школски узраст и 6 за предшколце.

 

 

 

 

 

 

 

 

Равноправне награде у категорији деце школског узраста додељене су: Срђану Ановићу, ученику III/1, ОШ “Младост” у Томашевцу, Александри Илић, из V/a, ОШ “Миливој Петковић-Фећко” у Платичеву,  Милици Бајић, ученици I/5, ОШ “Прва војвођанска бригада” у Новом Саду, Роберту Левангу, ученику II/c, ОШ “Ђуро Салај” у Суботици

Алекси Сељачком  I/2, ОШ “Јован Поповић” у Кикинди,  Василију Трифковићу, IV/3, ОШ “Нада Пурић”у Ваљеву, Момчилу Павићевићу, ученику V/5, ОШ „Бранко Ћопић“, у Београду, Катарини Косић, ученици II/1, ОШ “Жарко Зрењанин” у Кикинди и Ањи Крстић, VIII/1, ОШ “Јован Јовановић Змај у Сремској Митровици.

У категорији деце предшколског узраста уручено је шест равноправних награда и то: Матији Раденковићу, ПУ “Пахуљице” у Брусу, Бранку Родићу, ПУ “Десанка Максимовић” у Житишту, Марији Поповић, ПУ “Чаролија”, објекат “Колибри” у  Вршцу, Ђорђу Божићу, ПУ “Киндергарден”, у Београду, Лани Попов, ПУ “Чаролија”, објекат “Бубамара” у Вршцу и Александру Тртици, ПУ “Полетарац“ у Оџацима.

Поред награђених, жири је одабрао и 384 најуспешнија дечја рада, који су изложени у галерији Железничког музеја.

Изложба радова 36. ликовног конкурса биће отворена до 17. јануара 2020.  године.

Информативни лист „Пруга“