Железнице Србије ад

Отварање изложбе “Железничко благо Београда”

„Железнице Србије“ ад се, у оквиру међународне манифестације „Belgrade Photo Month“, представљају изложбом „ Железничко благо Београда“ која ће бити отворена у понедељак, 23. априла, у 13.00 часова у Салону на Главној железничкој станици Београд, Савски трг 2 у организацији Медија центра Железница Србије ад.

На изложби „Железничко благо Београда“, биће приказан део фотографског материјала који је прикупљен током рекогносцирања терена на тлу Београда. Паралелно, уз савремене фотографије, које приказују рад и изглед железничких објеката, посетиоци ће се упознати, кроз историјске фотографије, са старим изгледом објеката. Ту се јасно може видети живот, негде чак и настанак железничких грађевина, али и схватити њихов значај за живот и развој, како локалне заједнице, тако и Београда и Србије.

Историја и развој железнице на тлу Београда посматра се кроз призму историјских збивања и међудржавних односа Србије и Аустроугарске, али и кроз привредни и урбанистички развој Београда.

Изложба има за циљ да широј јавности скрене пажњу на железничке објекте на тлу Београда, посебно оне чија је функција промењена, али и на оне који су и даље у функцији на железници. Жеља нам је да скренемо пажњу на значај, као и важност очувања грађевина поред којих свакодневно пролазимо.

Изложба ће бити отворена сваког дана од понедељка 23. априла до петка 27. априла 2018 од 12 до 18 часова.

Информативни лист „Пруга“