Железнице Србије ад

Отворена изложба „Железница очима деце 2018.“ и додељене награде у Железничком музеју

 

Генерални директор „Железница Србије“ ад Мирослав  Стојчић, у писуству чланова пословодства ове компаније, бројних гостију и деце данас је, у Железничком музеју у Београду, свечано уручио награде најбољим малим ауторима 35. ликовног конкурса „Железница очима деце 2018“.

-Изложба, коју данас отварамо, наставак је прошлогодишње, која симболично није ни затворена, јер овај конкурс траје већ 35 година заредом, а трајаће и даље, рекао је Стојчић.

Генерални директор захвалио се малишанима и ликовним педагозима на радовима који су оплеменили простор Железничког музеја и нагласио је да награде које су додељене представљају подстрек и охрабрење најмлађима да наставе да се и даље баве овом уметношћу.

Према речима председника жирија Ненада Војичића, и ове године жири је имао тежак задатак да од 5.195 приспелих радова изабере  најбоље и то пристигле из  315 основних школа и ликовних радионица, као и 142 предшколске установе, вртића и забавишта. И ове године на Конкурс су пристигли и радови деце из 5 специјалних основних школа. Жири је доделио 15 равноправних награда у две категорије.

 

 

 

 

 

 

У категорији школске деце додељено је 9 равноправних награда и то: Луки Стевановићу, ВИ/4 и Михајлу Савићу, ВИИ/5, ОШ “Свети Сава” у Великој Плани, Бенедеку Кечкешу, И разред, ОШ “Јован Јовановић Змај” у Суботици, Борису Цветкову, В/4, ОШ “Никола Вукићевић” у Сомбору, Кири Кираљ, 1/ц, ОШ “Ђуро Салај”у Суботици, Душану Амиџићу, ИИИ разред, ОШ “Никола Тесла”у Новом Сад, Михајлу Глумцу, ВИ/1, ШОСО „Милан Петровић“у Новом Саду, Јакову Плазинићу, ВИИИ/1, ОШ “Надежда Петровић”у Новом Београду и Реки Ковач, 8 година, Ликовна радионица “мАРТа” у Новом Саду.

У категорији деце предшколског узраста уручено је шест равноправних награда  и то: Софији Шашковој, 5 година, ПУ “Стоногица”у Сремској Митровици, Лазару Немету, 5 година, ПУ “Драгољуб Удицки” Кикинда, Вртић “Невен”у Мокрину, Луки Михајловићу, 6 година, ПУ “Пахуљице”у Брусу, Филипу Стругару, 5 година, ПУ “Љуба Станковић”у Беочину, Валентини Николић, 5 година, ПУ при ОШ “Браћа Новаков”у Силбашу и Милошу Хинићу, 5 година, Сликарска и креативна радионица „Шартруз“у Новом Београду.

Поред награђених, жири је одабрао и око 350 најуспешнијих радова, који су изложени у галерији Железничког музеја. Изложба дечјих радова трајаће до 15. јануара 2019.  године, а сви заинтересовани моћи ће да је погледају сваког радног дана од 9 до 15 часова.

 

 

Информативни лист „Пруга“