Железнице Србије ад

Oдржана конференција “Транспорт и енергетика – повезивање Западног Балкана и Европске уније”

 

-Транспортно и енергетско повезивање, уз политичку стабилност, најважнији су за бржи развој свих земаља на Западном Балкану. Без тог повезивања нема развоја и ако не будемо на томе заједно радили, нећемо моћи да постигнемо оно што је заједнички именилац за све у региону, а то је побољшање животног стандарда грађана, рекла је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић на отворању конференције “Транспорт и енергетика – повезивање Западног Балкана и Европске уније”, која је одржана данас, 26. априла у Београду.

Конференцију је организовала Амбасада Републике Бугарске у Београду поводом председавања Бугарске Саветом Европске уније и Интернет портал Балканмагазин.

Министарка је навела да је, у смислу привредног развоја и политичке стабилности, Србија данас другачија земља него пре само неколико година и да је интерес и Србије и целог региона да се убрза реализација заједничких пројеката.

-Жеља Србије је да имамо пројекте који нас физички боље повезују са свим нашим суседима. Два најзначајнија пројекта на којима радимо са Бугарском јесу реконструкција и електрификација пруге Ниш–Димитровград, зашта је већ почела експропријација, и изградња гасовода Ниш–Димитровград. За време председавања Бугарске Саветом Европске уније, заједно смо радили на томе како да се ближе повежемо и да радимо и на изградњи инфраструктуре и на уклањању нефизичких баријера, нагласила је потпредседница Владе.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Пројекат модернизације пруге Ниш–Димитровград вредан 260 милиона евра финансирамо делом из буџета Србије, делом из кредита Европске инвестиционе банке, као и гранта. Ове године се ради експропријација на територији Ниша. Мислим да је то јако важан пројекат, као што је важан и гасовод – навела је Михајловићева.

Она је додала да је за улагање у инфраструктуру у Нишу издвојено 2,7 милијарди евра за пројекте као што су источни и јужни крак Коридора 10, деоница Ниш–Плочник, пруга и гасовод Ниш–Димитровград, пруга Ниш–Брестовац и реконструкција путева.

-Када говоримо генерално о свим земљама Западног Балкана, Србија има жељу да са свим земљама са којима се граничи успостави пројекте који нас физички везују много ближе, казала је Михајловићева и додала да се сада разговара о пројектима који до сада нису урађени, као што су почетак изградње аутопута Ниш–Мердаре–Плочник, ауто-пут Београд–Сарајево и реконструкција пруге Београд–Бар.

Амбасадор Бугарске Радко Влајков, иницијатор данашњег скупа, истакао је да је ова конференција један део напора бугарског председавања Саветом ЕУ да Србија и остале земље Западног Балкана постану део ЕУ.

-Сведоци смо последњих неколико месеци како се фокус ЕУ померио према Србији и Западном Балкану и веома смо задовољни да је повезаност унутар Западног Балкана и са Европском унијом постала централна тема, рекао је Влајков.

Мирољуб Јевтић, в.д. генералног директора „Инфраструктуре железнице Србије“ навео је да железнице у Србији постају једно огромно градилиште и да је реч о великим инвестицијама у износу од три милијарде евра које су предвиђене за улагања у инфраструктуру у наредне две године.

 

 

 

 

 

 

 

 

– Приоритет је реконструкција грађевинског дела пруге Ниш–Димитровград која треба да почне до краја године, електрификација пруге и изградња обилазнице око Ниша. Вредност овог пројекта је 268 милиона евра. За пругу Велика Плана до обилазнице око Ниша урађен је идејни пројекат, очекује се проналажење инвеститора. Кад је реч о главном пројекту изградње и модернизације пруге Београд–Будимпешта, очекујемо активност кинеских радника на реконструкцији деонице Београд центар –Земун, а радови су посебно интезивирани на делу пруге Стара Пазова –Нови Сад, који су у надлежности руске компаније РЖД Интернешнл, рекао је Јевтић.

Он је изложио иницијативу да Бугарска, као чланица Европске уније, омогући да се у оквиру ЕУ фондова нађу средства да се уради студија оправданости за изградњу пруге од Прахово пристаништа до Видина у Бугарској. То би, по његовом мишљењу, допринело развоју међуграничне и регионалне сарадње, поготову због окружења у коме се налазе лука Прахово пристаниште, рудник Мајданпек, РТБ Бор, а обе земље би се повезале са Коридором 10 и знатно би се скратили робно транспортни путеви .

Конференцији су присуствовали и заменик министра у Министарству за транспорт, информационе технологије и телекомуникације Бугарске Велик Занчев и заменик министра у Министарству регионалног развоја и просторног планирања Бугарске Валентин Јонев, као и многобројни бугарски и српски експерти из области транспорта и енергетике.

Циљ конференције јесте да се у конструктивној размени мишљења изгради боље и напредније пословно окружење у региону Западног Балкана и Европи , а закључак је да се формира платформа која би све земље региона повезала у развоју разнородних врста транспорта.

Информативни лист „Пруга“