Железнице Србије ад

Од 18. јуна поново возови за Солун и Софију

Од суботе, 18. јуна, поново саобраћају међународни путнички возови између Београда и Солуна, са поласком из нашег главног града у 18.50 сати, а из Грчке за Србију у 18.30 сати.

Овај међународни воз у свом саставу има кола за седење и кушет кола.

Због ремонта пруге на својој територији, Грчке железнице су организовале аутобуски превоз за путнике из овог воза између Ђевђелије и Солуна.

Возови између Београда и Солуна нису саобраћали од 18. априла ове године, због прве фазе радова на реконструкцији и модернизацији „јужних“ деоница на железничком Коридору 10, између Ниша и Прешева, који се финансирају из руског кредита за модернизацију српских железница. Радови су се у претходна два месеца одвијали на две (од укупно три уговорене) деонице, и то: Врањска Бања – Ристовац и Бујановац – Букаревац. Након што тај посао буде завршен, биће реконструисана и трећа деоница Винарци – Ђорђево.

Током летње туристичке сезоне, од 18. јуна до септембра одвијаће се само радови који не захтевају обуставу железничког саобраћаја, и то у станицама Лесковац, Врањска Бања, Врање, Бујановац и Букаревац. Друга фаза радова на „јужним“ деоницама почеће у септембру и трајаће до маја 2017. године.

Међународни воз на релацији Београд – Скопље – Београд, са поласком из нашег главног града у 7.35 сати, а из Скопља у 8.20 сати и који такође због радова на „јужним“ деоницама није саобраћао од 18. априла ове године, почев од 18. јуна до даљег ће саобраћати само на релацији Прешево (Табановци) – Скопље – Прешево (Табановци), док изостаје на релацији између Београда и Прешева.

Регио експрес воз на релацији Београд – Ниш од 18. јуна поново саобраћа по предвиђеном реду вожње, са поласком из Београда у 15:15 и доласком у Ниш у 19:27 часова.

Од 18. јуна по предвиђеном реду вожње поново саобраћа и међународни воз на релацији Београд – Софија, који из нашег главног града полази у 7.35 сати.

Информативни лист „Пруга“