Железнице Србије ад

Од 1. јула се обуставља железнички саобраћај у Главној железничкој станици Београд

 

Железнички саобраћај у Главној железничкој станици Београд, као и на прузи Београд Главна станица – Панчевачки мост биће потпуно обустављен од 1. јула 2018. године . То значи да се укида железничко службено место Београд Главна станица и у потпуности обуставља саобраћај возова на подручју Савског амфитеатра, саопштено је у железничкој компанији “Инфраструктура железнице Србије”.

У складу са тим, железничке компаније “Србија Воз“ и „Инфраструктура железница Србије“ увеле су нову организацију путничког железничког саобраћаја у београдском чвору.

Од 16. јуна 2018. године из железничке станице Топчидер кренули су међународни возови за Бар и то дневни воз у 09.21 сати и вечерњи у 21.21 сати. Ови возови из главног града полазе из железничке станице Топчидер ка Црној Гори, а и у повратку из Бара долазе, такође, у станицу Топчидер.

Међународни сезонски воз на релацији Суботица – Бар – Суботица, који је уведен од 19. јуна, саобраћа из железничке станице Суботица у 16.45 сати, преко станице Београд Центар, до Бара и обратно.

Од 1. јула сви међународни возови (изузев возова за Црну Гору) саобраћаће до железничке станице Београд Центар, која ће бити и полазна станица ових возова у супротном смеру. До Београд Центра ће саобраћати два воза из Будимпеште и по један воз из: Беча, Љубљане, Цириха, Солуна и Софије. Из нашег главног града, односно из станице Београд Центар саобраћаће, по један воз за Мађарску, Аустрију, Словенију, Швајцарску, Грчку и Бугарску.

За возове у унутрашњем путничком саобраћају, полазна и долазна станица од 1. јула 2018. године биће, такође, железничка станица Београд Центар у Прокопу.

 

Информативни лист „Пруга“