Железнице Србије ад

Од 1. децембра привремена измена саобраћаја путничких возова на прузи Београд – Врбница

Због наставка радова на реконструкцији барске пруге, на деоници Ресник-Ваљево од, 1. децембра 2016. године до 15. јула 2017. године, биће потпуно обустављен саобраћај путничких возова између Ресника и Вреоца, саопштено је у Инфраструктури железница Србије.

Међународни и локални путнички возови до краја важећег реда вожње (10. децембар 2016.) саобраћаће само до и од Лајковца, док ће на релацији Београд-Лајковац-Београд за путнике бити организован аутобуски превоз, речено је у Друштву за железнички превоз путника “Србија Воз”.

До 10 децембра међународни воз, који из Београда креће у 9:10 сати за Бар полазиће из Лајковца у 10:40 сати, а за путнике из Београда за Лајковац је организован аутобуски превоз по реду вожње поласка воза( 9.10 сати). Воз који из Бара полази у 9.00 сати за Београд, саобраћаће до Лајковца, одакле ће путници настављати путовање аутобусима до Београда.

У локалном путничком саобраћају задржан је одређени број број возова, док остали возови неће саобраћати
Воз, који из Београда полази у 14.54 сати за Пријепоље теретну ,полазиће из Лајковца у 16.41 сат, док ће од Београда до Лајковца свакодневно бити организован аутобуски превоз са поласком из Београда у 14.54 сати. Воз из Врбнице у 06.55 сати за Београд саобраћаће до Лајковца.а од Лајковца ће свакодневно путнике превозити аутобуси до Београда.

За путнике воза који из Пријепоља теретне полази у 01.55 сати за Београд, од Лајковца до Београда организован је аутобуски превоз само радним данима.

Локални путнички возови који саобраћају током одвијања радова су :возови из Пожеге у 06.48 сати за Врбницу, из Лајковца у 20.55 сати за Ужице, из Ужица у 02.36 сати за Врбницу, као и из Врбнице у 19.05 сати за Ужице и из Ужица у 23.45 сати за Пожегу.

Након ступања на снагу новог реда вожње од 11.децембра до завршетка радова (15. јул) “Србија Воз” ће доставити нову организацију саобраћаја међународних и локалних возова на прузи Београд- Врбница.

Иначе, вредност радова на реконструкцији деонице Ресник – Ваљево дужине 77,625 км је око 80 милиона долара. Радови се финансирају из државног кредита Руске Федерације и уз учешће Србије у износу од 15 одсто. Пројектну документацију је урадио Саобраћајни институт „ЦИП“, Београд, а радове изводи руска компанија „РЖД Интернешнл“ у сарадњи са домаћим подизвођачима.

Информативни лист „Пруга“