Железнице Србије ад

Обилазак радова на модернизацији деонице Врањска Бања – Ристовац: Реконструкција пруга замајац је даљег развоја српске привреде

Обнова и реконструкција пруга у Србији замајац је даљег развоја и подстицај привредних активности у делу Републике кроз које пролази, али и у ширем региону – рекао је у Ристовцу државни секретар у Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица поздрављајући данас, 22. априла у железничкој станици Ристовац, почетак радова на реконструкцији укупно три деонице Коридора 10, на југу Србије.
 

 
Руски кредит од укупно 940 милиона долара, који укључује модернизацију инфраструктуре и набавку возних средстава значиће укључивање наших железничких капацитета у европску мрежу превоза робе и путника“. Уз подсећање на већ обављени ремонт пруга у Србији и набавку нових возних средстава, све као део великог међудржавног посла, Поледица је најавио и почетак радова на барској прузи.

-Велики посао ремонта, укупно 270 километара пруга у Србији, од чега 46 километара у три деонице на крајњем југу Србије биће, по завршетку посла, једна од значајних обележја времена у коме живимо – рекао је в.д. генералног директора „Инфраструктура железнице Србије“ Душан Гарибовић.

„РЖД Интернешнл“, партнер у великом посллу, све радове до сада је обавио квалитетно и у року. То обећава да ћемо се овде видети поново најкасније наредне године у ово време по завршетку ремонта, који ће и на овом делу Коридора 10 вратити возове на пројектоване брзине. Све то омогућиће да сви железнички оператери, најпре наши, али и инострани који ће доћи, своје услуге пласирају на најбољи начин.
 

Информативни лист „Пруга“