Железнице Србије ад

ОБАВЕШТЕЊЕ:У „Заводу за здравствену заштиту железничара“ стоматолошке услуге на дванаест месечних рата. Осим железничарима, услуга доступна свим грађанима

Petak, 11. mart 2016.

U „Zavodu za zdravstvenu zaštitu železničara“ Beograd u Savskoj 23, stomatološke usluge koje obuhvataju konzervativnu stomatologiju, parodontologiju, stomatološku protetiku, oralnu hirurgiju i ortopediju vilice za decu, mogu se platiti do dvanaest mesećnih rata. Zaposleni na železnici stomatološle usluge mogu da plaćaju u ratama i putem administrativne zabrane, dok građani ove usluge plaćaju čekovima.

Pacijenti koji se odluče da potraže usluge stomatološke službe, za uklanjanje kamenca treba da izdvoje 500 dinara po vilici, dok promena plombe na prednjim zubima košta 1.000, na bočnim 1.500 dinara. Parcijalna akrilatna proteza staje 9.000, a totalna košta 10.000 dinara. Za metalnokeramičku krunicu treba izdvojiti 5.500 dinara, a vađenje zuba, bez anestezije, iznosi od 700 do 1.500 dinara. Cena aktivnog pokretnog ortodonskog aparata je 6.000, dok za fiksni treba izdvojiti 28.000 dinara.

Stomatološka služba je jedna od najopremljenijih u Zavodu, u kojoj se obavljaju kompletne usluge. Pri radu se koriste najkvalitetniji materijali i najsavremeniji instrumenti, kojima rukuju specijalisti stomatologije i protetike.

Na odeljenju stomatologije u Savskoj  23, radi devet stomatologa od kojih je jedan oralni hirurg, četvoro specijalista stomatološke protetike, dvoje specijalista paradentologije i oralne medicine i jedan specijalista bolesti usta i zuba. Pomoć stomatolozima pruža i devet asistenata.

Ovoj službi pripadaju i ambulante u Upravnoj zgradi železnice u Nemanjinoj 6, na autobuskoj stanici „Lasta“ Beograd, kao i u Železničkoj tehničkoj školi u ulici Zdravka Čelara, koja je specijalizovana za ortodonske aparate namenjene mladima do 18 godina. Stomatološke službe, nalaze se takođe i u organizacionim delovima Zavoda u Nišu i  Novom Sadu.

Stomatološki pregledi u „Zavodu za zdravstvenu zaštitu železničara“ Beograd,  mogu se zakazati putem telefona na broj, 011/ 2686 155, lokal 159, radno vreme službe je od  7.30 do 19.30 časova. Pacijenti iz Niša i Novog Sada preglede mogu zakazati u Nišu na broj 018/265-713 i u Novom Sadu na 021/422-699.

Информативни лист „Пруга“