Железнице Србије ад

Нови Жежељев мост – симбол будућности Србије

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф.др Зорана Михајловић обишла је 1.септембра, заједно са председником Покрајинске владе Игором Мировићем радове на изградњи Жежељевог моста у Новом Саду, где је у току лансирање малог лука моста на средњи стуб.

   

 

 

 

 

 

Потпредседница Владе је истакла да је Жежељев мост од великог значаја за Србију, јер се налази на важном коридору.
„Лепо је видети да је изградња Жежељевог моста при крају. Овај мост је веома важан за нас, јер је део великог пројекта модернизације пруге Београд-Будимпешта. И драго ми је да кад год дођем у Нови Сад видим да је урађено више“, рекла је Михајловићева.

Она је изразила задовољство што је градилиште на Жежељевом мосту живо и што 180 радника чини све да ускоро пешаци и бициклисти могу да прођу њиме.

„Ускоро ћемо моћи да прошетамо мостом, док ће у јануару мост бити пуштен за железнички саобраћај, а на пролеће, по завршетку приступних саобраћајница и за друмски саобраћај“, изјавила је Михајловићева.

 

 

 

 

 

 

Она је нагласила да радови на мосту не познају временске прилике, да ће се радити и по зими и појаснила да су рокови за лансирање лукова моста померени због проблема са водостајем Дунава.

Потпредседница Владе је закључила да је Жежељев мост симбол једног прошлог времена, али и симбол будућности Србије.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да су у последњих годину дана уложени велики напори да се надокнади све оно што је пропуштено у првим годинама у реализацији пројекта.

„У завршним фазама смо изградње Жежељевог моста и верујем да ћемо током зиме о овом градилишту говорити као о једном успешно изведеном пројекту“, изјавио је Мировић.

Снимак обиласка можете погледати овде.

Информативни лист „Пруга“