Железнице Србије ад

Нови железнички Ред вожње ступио на снагу од недеље, 12. децембра

 

 

Од недеље, 12. децембра, почела је примена новог железничког Реда вожње 2021/2022,  који ће важити до 10. децембра 2022.године

Новим Редом вожње, у међународном и унутрашњем путничком саобраћају планирано је 413 полазака возова за превоз путника.

Од укупног броја планираних полазака десет возова саобраћа у међународном саобраћају, осам је  пограничних, док ће 174 воза саобраћати у систему БГ:ВОЗ-а.

У унутрашњем саобраћају, новим Редом вожње, планирано је 195 полазака брзих, регио и путничких возова.

Од недеље, 12. децембра, међународни воз за Бар полази из станице Београд Центар у 20:20 часова.

Подсећамо да ће се, у наредних годину дана, наставити велики и значајни радова на модернизацији железничке инфраструктуре у Србији, који ће утицали на функционисање саобраћаја возова. У току су радови на изградњи пруге за велике брзине на деоницама Београд – Нови Сад и Нови Сад – Суботица, на деоници међународног Коридора 10 Јајинци – Мала Крсна, као и на прузи Ниш –Прешево, од Ниша до Брестовца.

Саобраћај возова из система БГ:ВОЗ на релацији Београд Центар–Батајница–Београд Центар, као и возови на релацији Београд Центар–Шид–Београд Центар, до завршетка радова на модернизацији и изградњи двоколосечне пруге, одвијаће се по привременој организацији саобраћаја возова, који је могуће реализовати у условима једноколосечног саобраћаја.

Због радова на реконтрукцији пруге Ниш–Брестовац, није планиран саобраћај возова на релацијама Ниш–Прешево, Ниш–Прокупље и Ниш–Лесковац.

Информативни лист „Пруга“