Железнице Србије ад

Нови министар преузео ресор

 

 

„Преда мном је захтеван и одговоран задатак да заједно са својим тимом допринесемо даљој модернизацији и економском јачању Србије кроз изградњу путева и саобраћајне инфраструктуре”, рекао је нови министар Томислав Момировић, данас приликом преузимања ресора од досадашње министарке проф.др Зоране Михајловић.

Он се захвалио министарки Михајловић и њеном тиму на свему урађеном у министарству које је преузео и пожелео јој срећу у новим професионалним изазовима.

Министарка Михајловић је истакла да свом колеги оставља “ уређен, ефикасан и поштован, како у земљи тако и на међународном плану, сектор” и додала, да су шест година озбиљног и посвећеног рада преточене у вредне резултате.

„Изградили смо 350 км нових ауто-путева, завршивши Коридор 10 и Милош Велики, реконструисали више од 500 км пруга, покренули нове пројекте од Моравског, преко Фрушкогорског коридора, ауто-пута од Прељине до Пожеге, од Сремске Раче до Кузмина. Данас имамо 67.000 градилишта и девети смо у свету по издавању грађевинских дозвола. Развили смо ваздушни саобраћај, отворили нове аеродроме и после више деценија покренули улагања у водни саобраћај. Није било лако, захтевало је много енергије, воље, стрпљења и посвећености. Али поносна сам и срећна јер смо великим радом вратили углед овом ресору”, навела је министарка Михајловић.

Она је министру Момировићу пожелела пуно успеха у раду,  уверена да ће својим радом и посвећеношћу допринети стварању модерније и развијеније Србије.

Информативни лист „Пруга“