Железнице Србије ад

Немачка компанија KNORR-BREMSE презентовала производе намењене железници

Немачка компанија KNORR-BREMSE презентовала је свој производни програм у просторијама Управне зграде српских железница, 30. маја у Београду. Презентацију су организовали ексклузивни заступници  KNORR-BREMSA за Србију и Републику Српску – RMT група.

KNORR-BREMSE, са седиштем у Минхену, је највећи произвођач кочница за путничке и теретне возове железница земаља централне и источне Европе. Осим производње кочница, ова компанија у свом саставу има и фирме које производе микро-електрику, климе, управљачке системе у локомотивама, претвараче, улазна врата за путничке вагоне, уређаје за сигнализацију и пружне прелазе. Увођење нових технологија и освајање модерних технолошких решења, имало је за ефекат да ова компанија данас представља једног од лидера на пољу производње, пласмана и имплементације савремених решења из области шинског саобраћаја.

Представници компаније KNORR-BREMSE направили су посебан осврт на понуду својих производа који укључују и готова решења из области железничког саобраћаја.

Како се могло чути на презентацији фокус ове компаније је на развоју нових материјала за кочнице који ће пре свега бити мање тежине и мањих димензија, а моћи ће да издржавају иста оптерећења као и они пре побољшања. У оквиру својих производних активности KNORR-BREMSE израђује и пнеуматски систем кочења за теретне вагоне, а производи и магнетне кочнице које немају трења и служе у случају опасности, а уграђује се у путничке возове и трамваје.

Како се у Србији граде и ремонтују пруге за веће брзине, ова фирма очекује пласирање својих производа и на нашем тржишту. У новији производни програм ове компаније спада и израда електричних и пнеуматских брисача за локомотиве, као и брисачи од карбона и систем пескарења који доприноси сигурности у вожњи, посебно на пругама великих брзина. По производњи овог савременог система пескарења KNORR-BREMSE су први у свету.

Овој презентацији присуствовали су помоћник генералног директора „Србија Воза“ за саобраћај, вучу и одржавање Зоран Пузовић, генерални директор „Жељезнице Републике Српске“ Драган Савановић, представници TENT-а, зрењанинског „Шинвоза“, „Тетравагонке“ из Суботице, „Интер Механике“, велики број представника стручних служби српских железничких компанија „Србија Воз“, „Србија Карго“ и „Инфраструктура железнице Србије“, као и представници компанија које српским железницама испоручују опрему за железничка возила. Домаћин презентације био је “Србија Воз”.

Информативни лист „Пруга“