Железнице Србије ад

На градилиштима железничке инфраструктуре данас ангажовано 917 радника

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је на градилиштима највећих пројеката изградње путне и железничке инфраструктуре у Србији данас ангажовано укупно 1.529 радника. Од тог броја, 917 радника ангажовано је на извођењу радова на железничкој инфраструктури. Како је нагласила министарка, радови се обављају уз примену свих мера које су предвиђене ради узбијања заразне болести COVID-19.

“Број радника у складу је са фазом у којој су радови, па тако највећи број радника, укупно 443, ради на изградњи деонице брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада. На овом градилишту, где радове изводе руски РЖД, има и 293 јединице механизације. На другој деоници брзе пруге Београд–Будимпешта, од Београда до Старе Пазове, где су извођачи кинеске компаније ЦЦЦЦ и “Чајна реjлвеј интернешенел”, радове данас изводe 362 радника”, наводи Михајловићева.

Од Јајинаца до Мале Крсне, на деоници железничког Коридора 10, радове данас изводи укупно 112 радника, а извођачи су француска компанија “Колас” и српски “Енергопројект”.

Михајловићева апелује на све извођаче да радове изводе уз поштовање свих мера којима се осигуравају безбедност и заштита здравља радника, како на самом градилишту, тако и у оквиру кампова, где је потребна посебна предострожност ради сузбијања преношења заразе у време пандемије COVID-19.

Информативни лист „Пруга“