Железнице Србије ад

Mузејски воз „Носталгија“ на Шарганској осмици саобраћа од 23. маја

 

 

Музејско-туристички комплекс „Шарганска осмица“ у Мокрој Гори  од 23. маја поново отвара врата домаћим и иностраним гостима који желе да се провозају пругом узаног колосека или бораве у неком од угоститељских објеката овог туристичког комплекса.

Почетак овогодишње туристичке сезоне саобраћаја музејског воза „Носталгија“ био је одложен због пандемије Корона вируса  али ће, услед укидања ванредног стања и ублажавања мера, популарни „Ћира“  поново на уску пругу од суботе, 23. маја до 31. окробра 2020. године, најавила је железничка компанија за превоз путника „Србија Воз“.

Музејско-туристички воз  „Носталгија“ саобраћаће  на релацији Мокра Гора-Шарган Витаси у два редовна термина са поласком из станице Мокра Гора у 10:30 и 13:30 часова. Цене возних карата на овој релацији су 900 динара за одрасле, 450 динара за децу до 14 година, док се деца узраста до 6 година превозе бесплатно.

Из компаније „Србија Воз“ апелују на путнике да  приликом путовања користе заштитне маске и рукавице, држе безбедну дистанцу и прате упутства кондуктера.

Туристички и угоститељски објекти у музејско-туристичком комплексу „Шарганска осмица“ у Мокрој Гори  почели су са радом већ од 11. маја 2020. године.

„Инфраструктура железнице Србије“ , у чијем се саставу налазе објекти, очистила је и дезинфиковала све смештајне капацитете и ресторане у станицама Мокра Гора, Шарган Витаси и Јатаре, као и све друге туристичке и угоститељске објекте у музејско-туристичком комплексу „Шарганска осмица“. Сва опрема и инвентар из соба и ресторана су опрани и дезинфиковани. На два улаза у комплекс станице Мокра Гора (код станице и код паркинга) постављене су дезо баријере.

У ресторанским објектима у станици Мокра Гора раздвојени су улаз и излаз из ресторана, а у свим угоститељским објектима размак између столова је два метра, како је то и предвиђено. Јеловници су папирнати и једнократни, а ресторанско особље има заштитне маске и рукавице.

Туристи и посетиоци комплекса „Шарганска осмица“ имају обавезу да поштују све мере заштите и социјалне дистанце, како би се здравље људи сачувало од корона вируса.

Пруга уског колосека „Шарганска осмица“ и музејско-туристички воз „Носталгија“, природне лепоте, удобан смештај и добра храна, професионална услуга и гостољубиви домаћини, као и близина других туристичких центара, најбоља су препорука туристима да свој летњи одмор проведу у Мокрој Гори.

 

Информативни лист „Пруга“