Железнице Србије ад

Момировић: Заједничка иницијатива Бугарске, Мађарске, Србије и Турске за развој железничког саобраћаја

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Томислав Момировић потписао је, 5. јула у Истанбулу, заједно са колегама министрима из Бугарске, Мађарске и Турске, документ о оснивању Квадрилатералног министарског координационог савета. Фокус рада овог Квадрилатералног савета биће даљи развој железничког саобраћаја у региону. Железница ће се развијати кроз реализацију инфраструктурних пројеката, олакшавање граничних процедура, као и размену знања и искустава.

“Први пут смо са колегама из Мађарске, Бугарске и Турске направили министарски савет у форми квадрилатерале који ће пратити све инвестиције у инфраструктуру, пре свега у железницу, где држава Србија има амбициозне планове“, изјавио је министар Момировић.

Он је својим колегама у региону пренео да Влада Републике Србије у овом тренутку инвестира у десет аутопутева и да не одустаје ни од једног инфраструктурног пројекта, нагласивши притом да ће највеће градове у Србији ускоро спајати најмодернији путеви, али и железнички коридори којима ће се кретати најбржи возови у Европи.

Квадрилатерални министарски координациони савет ће бити на врху Радне групе за железнице, а планирано је формирање и више техничких група.

Информативни лист „Пруга“