Железнице Србије ад

Момировић: Свеобухватном модернизацијом до новог имиџа железнице

 

„Инфраструктурни пројекти на железници су дошли у фазу када нема повратка назад. Србија последњих година интензивно развија железничку мрежу којом ће значајно унапредити привредне токове земље и потпуно променити имиџ железнице. Пруга Београд -Нови Сад ће, према мом мишљењу, донети револуцију у путничком железничком саобраћају на коју треба да се наслонимо, јер су то два највећа града у нашој земљи који генеришу 70 посто економије Републике Србије, а када их спојите најбољим возовима, све ће ићи лакше и омогућити трансфер људи и капитала на један до сада невиђен начин у новијој српској историји. Осим тога, у плану је постепена реконструкција и других пруга по Србији како би грађани имали квалитетну и поуздану железничку везу са већим регионалним центрима“, рекао је, између осталог, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом данашње посете компанији „Железнице Србије“ ад.

Министар је са својим сарадницима и генералним директором Гораном Аџићем, као домаћином,  започео посету друштву „Железнице Србије“ ад обиласком Медија центра „Железнице Србије“ ад, где се у неформалном разговору са новинарима редакције листа „Пруга“ упознао са историјатом и богатом традицијом јединог информативног гласила српских железница.

Генерални директор „Железница Србије“ ад Горан Аџић упознао је министра Момировића са актуелним проблемима у пословању ове компаније у систему српских железница, и захвалио министру на досадашњој подршци у решавању насталих проблема.

 

 

 

 

 

 

 

„Пред нама је важан задатак који се односи на реконструкцију зависних предузећа „Железнички интегрални транспорт“ и Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“, рекао је Аџић и нагласио да су тим предузећима неопходне озбиљне реформе како би опстали на тржишту.

Извршна директорка „Железница Србије“ ад Светлана Јелић-Бурић информисала је Момировића о планираним активностима поводом манифестације „Дани европске баштине“ у оквиру којих ће се „Железнице Србије“ ад представити са две тематске изложбе – „55 година листа „Пруга“ и „Железничко школство кроз време“.

„Овом посетом указали сте нам велику част и исписали нову страницу историје железничког новинарства. Ви сте први министар који је посетио нашу редакцију за ових 55 година колико лист „Пруга“ постоји“, истакла је Биљана Гордић, директорка Медија центра „Железнице Србије“ ад и додала да ће подршка ресорног министарства пружити значајан подстицај у напорима да се унапреди квалитет овог компанијског листа.

 

Информативни лист „Пруга“