Железнице Србије ад

Момировић: Српска железница је на добром колосеку

 

 

„Великим инвестицијама у железницу, потпуно смо променили овај вид саобраћаја у нашој земљи, нагласио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, 12. августа, приликом обиласка железничке станице у Старој Пазови. Он је реконструисану станицу на брзој прузи Београд–Нови Сад обишао у пратњи вршиоца дужности генералног директора железничке компаније за превоз путника „Србија Воз“ Ивана Булајића.

    

„Очекујемо да ће „Србија Воз“ у овој години превести око 5.5 милиона путника што јесте дупло више у односу на претходну годину. То је најбољи показатељ да грађани имају све више поверења у наше железнице и полако их враћамо на место које им припада, рекао је Момировић.  Он је додао да су, посматрајући само јул ове године, приходи „Србија Воза“ износили 340 милиона динара,  у односу на 158 милиона, колики је био приход у истом месецу прошле године.

Момировић је изјавио да се најквалитетнијом железничком инфраструктуром повезују највећи градови у Србији, а ту није реч само о прузи Београд–Нови Сад. Он је најавио да у  октобру крећу радови на деоници од Београда до Ниша, али и да ће Крагујевац добити бољу конекцију са Коридором 10. У завршној је фази и израда пројектне документације за наставак градње од Ваљева ка Врбници, тачније до Пријепоља.

„Наш циљ је да додатно повећамо брзину и квалитет услуге, значајно ћемо променити железничку перспективу у нашој земљи и нећемо се зауставити док железница не буде главни вид саобраћаја у нашој држави, истакао је Момировић.

Фотографије : Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

 

 

 

 

 

 

Информативни лист „Пруга“