Железнице Србије ад

Момировић: Модерни и еколошки одрживи грађевински пројекти су будућност Србије

 

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић отворио је данас, 27. априла, 46. Међународни сајам грађевинарства SEEBBE и поручио да је ова манифестација најбољи показатељ економског напретка и развоја Србије.

“Иза нас су две тешке године, током којих је грађевинарство у Србији показало да је способно да издржи изазове и да задржи висок степен ефикасности рада и оно што је најважније – да обезбеди сталан прилив инвестиција. Сада гледамо у будућност и постављамо основе за даљи наставак овог историјског таласа инвестиција у српски грађевински сектор”, изјавио је министар Момировић на отварању водећег сајамског догађаја у грађевинској индустрији у региону чији овогодишњи мото гласи “Будућност у изградњи”.

        

У свом излагању министар Момировић је подвукао да је поносан на чињеницу да је брзу пругу Београд – Нови Сад градило око 150 фирми, а од тог броја, око 80 одсто, односно око 120 ангажованих фирми било је из Србије, као и да је око 10.0000 радника из Србије било је директно ангажовано на овом пројекту.

Момировић је додао да Влада Србије наставља инвестициони циклус у велике инфраструктурне пројекте – од наставка градње брзе пруге ка Будимпешти и реконструкцији пруге од Београда до Ниша, преко изградње аутопутева широм Србије, па до подизања капацитета лучке инфраструктуре.

Покровитељ овогодишњег сајма је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Текст и фотографије извор: МГСИ

Информативни лист „Пруга“