Железнице Србије ад

Министарка Михајловић затражила утврђивање одговорности за барски воз

Потпредседница српске Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф.др Зорана Михајловић, говорећи данас о стању на путевима током јучерашњих снежних падавина, истакла је и да ће бити утврђено ко је одговоран што је барски воз у недељу, 3. јануара, стајао у близини Ваљева девет сати са путницима, уместо да је организован алтернативни превоз.

Михајловић је рекла, одговарајући на питање новинара ко је одговоран што је воз након судара са путничким возилом на путном прелазу између Словца и Диваца са путницима чекао толико дуго, да је одговорност на железници и да је данас већ имала састанак поводом тог догађаја.

Она је казала да је требало да се обезбеди алтернативни превоз како се путници не би смрзавали у возу и да ће бити утврђено да ли су криви надлежни у предузећу „Србија Воз“ или „Инфраструктура железнице Србије“.

„Мени је потпуно свеједно да ли је у питању директор „Србија Воза“ или „Инфраструктуре“ и шта је узрок тога да воз стоји. Мислим да људи морају да схвате како се управља предузећем и када сте директор једног предузећа и деси вам се да воз стоји толико или два сата, онда сте дужни да нађете алтернативни начин како да те људе превезете, а не да они на минус пет или 10 седе у возу и чекају да се воз поправи“, истакла је министарка.

Михајловић је казала да ће сутра ујутру бити одржан још један састанак и да ће одговарати они који су криви за тај пропуст.

„Порука за све директоре је када радите неки посао 24 сата, дужни сте да будете везани за свој посао и какав год проблем да се догоди дужни сте да се бавите њиме“, поручила је Михајловић.

Међународни воз из Беогада за Бар, који је на путном прелазу налетео на возило јуче око 11 сати, када је страдала једна особа, наставио је пут ка Бару тек око 20.15 сати са дизел локомотивом.

Након увиђаја и истражних радњи, оштећени воз није могао да настави путовање због квара на контактној мрежи.
Деоница барске пруге, између станица Словац и Дивци, била је после седам седам сати прекида поново оспособљена за редован железнички саобраћај.

Информативни лист „Пруга“