Железнице Србије ад

Министарка Михајловић и железничари дали крв

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић заједно са својим сарадницима, представницима пословодстава српских железничких компанија и запосленима придружила се 12. јула акцији добровољног давања крви у Институту за трансфузију крви у Београду.

“Не постоји већи благослов у животу него бити здрав. У мору обавеза и проблема које сви имамо, не смемо постати равнодушни према другима. Будимо хумани, јер тиме доносимо добро и себи и другима – рекла је министарка и позвала све грађанке и грађане Србије да се одазову акцији и дају крв”.

Михајловићева је истакла да учешћем у овој хуманој акцији ресорно министарство и представници железничког сектора желе да дају пример и покажу колико је мало потребно да би се некоме продужио или спасио живот.

“Када су људски животи у питању, нема места за себичлук. Само ако бринемо једни о другима можемо као друштво ићи напред. И свима ће бити лепше, верујте ми”, закључила је министарка.

 

 

 

 

 

Директор Института за трансфузију крви др Весна Мијуцић захвалила се свим учесницима на исказаној хуманости, и навела да ће захваљујући овој акцији свест грађана о оваквој врсти помоћи бити подигнута на још виши ниво. Она је истакла и да Институт има традиционално добру сарадњу са запосленима на железници, који су у великом броју узели учешћа и у овој хуманој акцији.

Помоћник директора Института за трансфузију крви, др Оливера Савић, нагласила је да су овакве иницијативе веома значајне, поготово када долазе од великих, друштвено одговорних предузећа са дугом традицијом учешћа на оваквим акцијама.
„Посебно бих истакла да су железнички радници увек знали радо да се одазову и у периодима празника, зими и лети, када нам је крв најпотребнија. Актив давалаца крви на железници увек је био на „висини“ задатка, а Ваш лист „Пруга“ је о овој теми редовно извештавао и дао свој допринос подизању свести запослених о значају добровољног давања крви“ – закључила је др Оливера Савић.

Информативни лист „Пруга“