Железнице Србије ад

Министар Момировић најавио: Брзи возови ускоро на брзим пругама

 

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић разговарао је 25. новембра  са амбасадорком Кине Чен Бо о реализацији актуелних инфраструктурних пројеката, као и о набавци возова за велике брзине до краја следеће године.

Повод за састанак био је завршетак реконструкције левог колосека пруге Земун – Батајница  дужине 10,6 километара, у оквиру пројекта изградње пруге за велике брзине на деоници Београд Центар – Стара Пазова  и успостављање редовног железничког саобраћаја. Разговарало се , такође, о реализацији прве фазе изградње пруге за велике брзине од Београда до Будимпеште, али и даље од Београда до Ниша на железничком Коридору 10.

Једна од тема састанка била је и набавка возова за велике брзине. „Уверен сам да ћемо у наредном периоду, колико до краја следеће године, имати возове који иду 200 км на сат и да ће наши грађани осетити бенефите железничког превоза“, рекао је Момировић.

Момировић је захвалио амбасадорки на досадашњој свеобухватној подршци Кине, истичући да су у претходној деценији са Кином реализовани пројекти у износу од скоро 10 милијарди евра, а да се у наредном периоду очекује да тај износ достигне и 20 милијарди евра.

Амбасадорка Чен Бо је истакла да је инфраструктура најзначајнија област сарадње две земље и да је са министром разменила мишљење о свим важним пројектима. Она је нагласила да је изградња брзе пруге један од најзначајнијих пројеката у оквиру сарадње Србије и Кине, али и иницијативе Појас и пут.

„Данас је леви пружни колосек у оквиру брзе пруге Земун – Батајница пуштен у саобраћај, што представља један веома важан корак напред. Сигурна сам да ће обе стране уложити максималне напоре како би се пројекат што пре завршио“, рекла је амбасадорка Чен Бо.

Пуштен у саобраћај леви колосек на деоници Земун – Батајница

Реконструисним левим колосеком на деоници Земун – Батајница, 25. новембра успостављен је редован железнички саобраћај.  Пуштањем у саобраћај овог колосека обустављен је железнички саобраћај на десном колосеку ове пруге, ради извођења даљих радова на његовој реконструкцији. Због наставка радова  на овој деоници возови ће саобраћати брзином до 50 км на сат.

У оквиру радова на деоници пруге Земун – Батајница, у железничкој станици Земун реконструисана су три станицна колосека и изграђена два перона у дужини од по 400 метара.

У станици Земунско Поље реконструисана су, такође, прва два станична колосека, изграђена су два перона од по 110 метара, а дуж читаве трасе уграђен је и већи број скретница на бетонским праговима и са еластичним колосечним прибором.

Радове на  овој деоници брзе пруге изводе кинеске компаније„China Railway International“ и „China Communications Construction Company“.

 

 

 

 

Информативни лист „Пруга“