Железнице Србије ад

Министар Горан Весић посетио Железнички музеј

 

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић са сарадницима посетио је 25. октобра Железнички музеј.

„Ово је један од неправедно запостављених музејских драгуља нашег главног града, који ове године обележава јубилеј – 70 година од прве поставке“, рекао је министар.

 „Богата железничка историја и традиција коју Србија има свакако треба бити представљена широј јавности на још бољи начин. Желимо да ту историју представимо грађанима Београда и Србије и гостима из иностранства и зато ћемо у наредном периоду радити на изналажењу начина како да обезбедимо нов, савремен простор за Железнички музеј и да у том простору понудимо иновативан приступ у приказу по узору на најсавременије музеје науке и железнице у Европи“, рекао је Весић.

„Стална поставка коју сам данас погледао оставила је на мене заиста леп утисак. Веома ми је драго што сам данас са сарадницима посетио овај веома занимљив музеј“, рекао је министар и забележио у музејску књигу утисака: „Овај музеј сведочи не само о развоју железнице већ и о напретку Србије“.

   

Добродошлицу министру пожелео је в. д. генералног директора „Железнице Србије“ а.д. Горан Аџић, који је министра укратко обавестио о текућим активностима овог привредног друштва у чијем је саставу Железнички музеј.

   

Сталну поставку Железничког музеја министру и његовим сарадницима представио је Страхиња Вуковић, директор Музеја, а Ивана Радојевић Бошковић, кустос, укратко је испричала о изложби „Настанак и развој железнице до Првог светског рата“, која је постављена у Галерији Железничког музеја.

Информативни лист „Пруга“