Железнице Србије ад

Mинистар Горан Весић  посетио запослене у ЦИП-у

 

Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са својим сарадницима посетио је у среду, 9. новембра, запослене у Саобраћајном институту ЦИП.

“Ја верујм у ЦИП. У ваше знање, ваше искуство, вашу памет и посвећеност. ЦИП је државна фирма, а Србија мора да има своје снажно пројектантско државно предузеће у којем ће људи бити добро плаћени и у којима ће запослени водити најважније државне пројекте. Управо то ће бити моја обавеза, да државне компаније јачају, а да запослени у овим компанијама буду задовољнији”, рекао је Весић.

Министар је нагласио да историја ЦИП-а сведочи о историји транспортног и привредног развоја Србије и поручио је запосленима у ЦИП-у да су они једно од кључних домаћих предузећа за даљи развој земље и поновио да је то управо разлог зашто су прва компанија из његовог ресора коју је лично посетио и обишао. Он је, такође, нагласио и да је развој свих видова транспорта а поготово железнице, управо везано за ово предузеће.

„Држава Србија има велике планове за улагања у инфраструктуру“, рекао је министар и подсетио да је председник Вучић више пута рекао да ће акценат развоја убудуће бити на железници. „Европски је тренд да се до 2030. године дуплира број колосека, што је довело до тога да се све више улаже у пруге, а разлог томе јесте што је то еколошки и јефтинији  начин превоза.

          

На крају свог обраћања запосленима ове највеће домаће пројектантске куће министар Горан Весић је рекао да ће се потрудити да убудуће имају више посла, а то значи да ће више посла њима донети веће плате и да ће ЦИП опет бити снажна пројектантска компанија која може да води најважније пројекте.

“Дошао сам лично да вам кажем који су планови и намере министарства које водим везано за ваше предузеће. Да вам пренесем захвалност председника на пожртвованости и великом раду. Овде се налазе стручни људи и памет наше земље, не смемо да дозволимо да оду негде другде, наш задатак је да им обезбедимо да овде буду задовољни”, закључио је Весић.

 

Информативни лист „Пруга“