Железнице Србије ад

Михајловићева: Сектор транспорта у Србији усклађен са ЕУ, највећи напредак у железници

 

-Годишњи извештај Европске комисије о напретку за 2019. показао је да Србија има добар ниво припремљености у области транспорта и да је од претходног извештаја забележен напредак, посебно у реформи железнице, рекла је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић. Она је додала да се у извештају оцењује да је транспортна политика једна од области у којима Србија већ сада има добар ниво припремљености за чланство у ЕУ.

Према речима потпредседнице Михајловић, у извештају Европске комисије наводи се да је у 2018. години Србија усвојила нове законе о железници, о безбедности у железничком саобаћаја и интероперабилности железничког система. Тиме је остварен висок ниво усклађености са регулативом Еевропске уније на успостављању јединственог европског железничког подручја.

Михајловићева.је истакла да то показује да смо искористили период од претходног извештаја за спровођење реформи и да смо се као земља додатно приближили највишим европским стандардима у области транспорта, на чему ћемо наставити да радимо.

Информативни лист „Пруга“