Железнице Србије ад

Михајловићева са Жоангмином: Брза пруга до Старе Пазове у марту, до Новог Сада на јесен 2021!

 

“У марту ове године ћемо имати завршена 34 км левог колосека на прузи Београд – Стара Пазова, до октобра ће бити готов и десни колосек, то је важно за Београд и „Беовоз“. На јесен 2021. биће готова деоница до Новог Сада, до ког ћемо из Београда стизати за 25 минута. А у марту ове године започећемо радове и на трећој деоници од Новог Сада до границе са Мађарском”, изјавила је Михајловићева на састанку који је данас одржан са председником кинеске компаније “Чајна рејлвеј интернешенел компани” (ЦРИЦ) Јан Жонгмином. Састанку је присуствовала и амбасадорка НР Kине у Србији Чен Бо.

Михајловићева је том приликом изјавила да је Србија поносна на односе две државе, али и наша два председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, те истакла да вредност инфраструктурних пројеката са НР Kином износи 15 милијарди евра.

Пројекат модернизације брзе пруге Београд-Будимпешта је веома значајан за Србију, не само зато што је највећи пројекат у Србији и југоисточној Европи, већ јер смо тиме део глобалне иницијативе “Појас и пут”, на шта смо посебно поносни јер говори о односима Србије и НР Kине. Овим пројектом враћамо Србију на позицију транзитне земље кроз коју пролази прва брза пруга, то никада нисмо имали”, рекла је она.

 

 

 

Михајловићева је додала да је важно што је данас у посети Србији председник кинеских железница, са којим је договорен и почетак радова на трећој деоници од Новог Сада до границе са Мађарском.

Јан Жонгмин је захвалио потпредседници Михајловић и министарству на подршци и помоћи у реализацији овог пројекта, рекавши да се јуче на терену уверио да сви радови теку по уговореној динамици.

“Немамо проблема у реализацији пројекта и са своје стране, као одговорна компанија, учинићемо све да се радови изведу по договореној динамици. Ваша континуирана подршка нам је изузетно значајна”, рекао је Јан Жонгмин.

Информативни лист „Пруга“