Железнице Србије ад

Михајловићева са Светском банком: Стратешки смо опредељени за развој инфраструктуре

 

Стратегија развоја друмског и железничког транспорта у Србији, сарадња на великим инфраструктурним пројектима, уклањање нефизичких баријера на границама и регионално повезивање биле су теме данашњег састанка потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић, с делегацијом Светске банке, коју је предводио потпредседник банке Сирил Мулер.

Михајловићева је истакла задовољство досадашњом сарадњом са Светском банком и указала на стратешки важна опредељења Србије у наредном периоду.

“Развој инфраструктуре је од изузетног значаја за нашу земљу. Посебан приоритет дајемо конективити агенди – повезивању са регионом и уклањању нефизичких баријера, јер без тога нема даљег развоја. Покрећемо нови инвестициони циклус вредан пет милијарди евра, покренули смо реформу железница, али морамо урадити више на обнови пруга и повећању безбедности саобраћаја. Такође, припремамо нову националну стратегију транспорта, која ће обухватити нове програме и мере које су у складу са инвестицијама које улажемо у овај сектор”, рекла је она.

Сирил Мулер честитао је потпредседници Владе на успешно реализованој изградњи Коридора 10 и додао да је задовољан напретком у имплементацији пројеката.

“Заједно смо урадили много, посебно на Коридору 10. Транспорт је мотор развоја и Србија има све прилике и капацитет да буде кључна земља која ће повезати тржиште Европе. Спремни смо да наставимо да радимо заједно”, рекао је Мулер.

 

Информативни лист „Пруга“