Железнице Србије ад

Михајловићева са Стивеном Ндегвом: Унапређење сарадње у железничком сектору

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, на данашњем састанку са шефом канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом, разговарала је о наставку сарадње на пројектима у области транспорта, завршетку Коридора 10 и унапређењу железничког сектора.

Наглашавајући изузетно добру сарадњу Министарства и Светске банке, Михајловићева је рекла да је подршка коју нам пружају у реформи путног сектора, али и изради стратегије развоја транспорта у Србији изузетно значајна.

„Верујем да ћемо успешно сарађивати и у даљој реформи железничког сектора, много тога доброг смо урадили и желимо да железнице учинимо још ефикаснијим, како у области управљања, тако и у структуре запослених и повећања капацитета железница”, рекла је министарка.

 

 

 

 

 

 

 

Стивен Ндегва захвалио се потпредседници Владе на посвећености пројектима које заједнички реализују и обавестио је да је Светска банка јуче регионални пројекат олакшавања трговине и транспорта на Западном Балкану, вредан 90 милиона долара, са посебним фокусом на уклањању нефизичких баријера и смањењу чекања на границама, што је једна од главних иницијатива потпредседнице Михајловић у разговорима са свим представницима земаља региона и међународним финансијским институцијама.

На састанку се разговарало и о реализацији пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја, као и о изради студије о родној равноправности у транспортном сектору коју Координационо тело за родну равноправност спроводи уз подршку Светске банке. Овом приликом констатовано је и да је Србија у овој области пример добре праксе у региону.

 

Фотографије преузете са сајта Министарства грађевинарства, сабраћаја и инфраструктуре

Информативни лист „Пруга“