Железнице Србије ад

Михајловићева са синдикатима железнице: Улажемо десет милијарди евра у модернизацију

 

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић разговарала је 19. октобра са представницима синдиката железнице о процесима модернизације железнице и реформисању четири железничка предузећа.

“Вредност пројеката које реализују наша железничка предузећа је шест милијарди евра, уз још четири милијарде у потенцијалним пројектима. Да бисмо те пројекте реализовали, потребна су нам модерна и реформисана предузећа”, рекла је Михајловићева.

Она је додала да су синдикати партнери у том процесу и да је Министарство од самог почетка инсистирало да они буду информисани и укључени кад је реч о приоритетима за инвестирање, као  и о свим процесима који се одвијају на железници.

Представници синдиката истакли су да су прву фазу реформи на железници похвалиле све  релевантне институција, а да је сарадња са пословодством и Владом Србије била коректна и отворена. Они су, такође, указали да је потребно обезбедити оптималан број и структуру извршилаца, како би железница могла да прати започете процесе модернизације.

На састанку на којем су разматрана питања у вези са социјалним програмом, условима рада и материјалним статусом запослених на железници, учествовали су директори сва четири железничка друштва -„Железнице Србије“ а.д. „Србија Воза“, „Србија Карга“ и „Инфраструктуре железнице Србије“ и  синдикалних организација – Синдиката железничара Србије, Савеза синдиката железничара Србије, Синдикат извршних служби српских железница, Уније синдиката српских железница и Синдиката предузећа“Србија Карго“.

Информативни лист „Пруга“