Железнице Србије ад

Михајловићева са синдикатима железничара: Добри резултати у реформама и модернизацији железнице заслуга запослених и синдиката

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима 11 синдиката железничара о реформисању железничких компанија и условима рада запослених на железници.

 

 

 

 

 

 

 

Михајловићева је истакла да је држава обезбедила новац за реализацију пројеката, а да велики део заслуга за добре резултате у модернизацији пруга и реформисању железничких предузећа припада запосленима на железници.

“Циљ државе, пословодства и синдиката је да железничке компаније послују ефикасно и да запослени имају што боље услове рада и то можемо да остваримо само ако будемо радили заједно, као и до сада”, рекла је Михајловићева.

Представници синдиката истакли су да су железничке компаније прве међу јавним и државним предузећима направиле искорак у начину пословања и значајно смањиле број запослених и да је важно обезбедити адекватне услове рада и висину зарада, како би се обезбедила адекватна структура запослених, посебно кад су у питању дефицитарна занимања на железници.

Састанку су присуствовали и представници пословодства железничких компанија, Министарства финансија, Министарства привреде и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Текст и фотографије преузете са сајта Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Информативни лист „Пруга“