Железнице Србије ад

Михајловићева са новим директором кинеских железница у Београду

 

 

Реализација пројекта модернизације брзе пруге од Београда до Будимпеште била је, данас, тема разговора потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић са директором кинеске компаније „Чајна рејлвеј интернешенел компани“ (ЦРИЦ) Ђа Јингеом. Састанку је присуствовао и економски саветник у Амбасади НР Kине у Србији Танг Сјаодунг.

Михајловићева је пожелела дородошлицу директору компаније ЦРИЦ, која изводи радове на изградњи деонице од Београда до Старе Пазове, и истакла:

„Реч је о најважнијем инфраструктурном пројекту између наше две државе. Очекујем да Вашим доласком радови буду још ефикаснији и да на јесен следеће године до Новог Сада, брзом пругом, стижемо за пола сата модерним возовима. Држава и Министарство су ту да,  као и до сада, пруже помоћ и подршку како би радови напредовали и били квалитетнији“.

Потпредседница Владе је додала да се у Србији много гради, али да се први пут гради брза пруга за пројектоване брзине од 200 км на сат.

„Ово је пројекат иза којег стоје два председника, Александар Вучић и Си Ђинпинг. То је пројекат наше две државе и два народа и важно је да све тече по уговореној динамици и плану. У питању је комплексан посао, али у њему смо заједно, на добробит наших грађана“, рекла је Михајловићева.

Ђа Јинге упознао је потпредседницу Владе о напретку и динамици радова на овој деоници, изразивши захвалност на подршци и помоћи Министарства.

„Изградња брзе пруге од Београда до Будимпеште је у заједничком интересу две државе, а наша обавеза као извођача је да то реализујемо. Радили смо све време трајања ванредног стања. Допремање материјала и опреме је стабилно и све радове изводимо у складу са европским стандардима“, рекао је он.

 

 

Информативни лист „Пруга“