Железнице Србије ад

Михајловићева са Градом Београдом и железничким компанијама: Од 8. децембра БГ воз и до Лазаревца

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима Града Београда и железничких предузећа о припремама за релизацију пројекта изградње београдског метроа, као и о плановима за даљи развој БГ воза.

“Влада Србије улаже у развој и модернизацију железнице у целој Србији, али је подједнако важно да, упоредо са припремом за изградњу метроа, искористимо потенцијал железнице за боље повезивање унутар Београда, односно приградских општина са центром, кроз развој БГ воза”, рекла је Михајловићева.

На састанку је речено да је, после увођења линије БГ воза која саобраћа до Младеновца, од 8. децембра планирано и увођење линије за Лазаревац, а разматрано је и увођење нових и уређење постојећих стајалишта БГ воза.

“Наш циљ је да сваки део Београда повежемо са центром града, односно да после Младеновца направимо директну везу БГ возом и за грађане Лазаревца и Барајева”, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

На састанку је разматрана припрема планске и техничке документације за изградњу београдског метроа, као и планови за развој логистичких центара на територији Београда.

Састанку су присуствовали и помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић, представници “Инфраструктуре железнице Србије”, “Србија воза”, “Србија карга”, “Железнице Србије а. д.”, Саобраћајног института ЦИП и ЈКП “Београдски метро и воз”.

 

Информативни лист „Пруга“