Железнице Србије ад

ЕБРД спреман да учествује у модернизацији пруге Београд – Ниш

 

„Сарадња са ЕБРД и њихова спремност за нова улагања у Србију показују стабилност наше земље и јавних финансија и како ова банка види економију наше земље. Значајно је и што ЕБРД жели да улаже и у мање пројекте који су од великог значаја за велики број грађана Србије“, истакла је данас потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић у разговору са директорком Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Западни Балкан Зузаном Харгитај.

Потпредседница Михајловић је изазила велико задовољство што ЕБРД жели да настави да улаже у водеће пројекте у области железнице, авио и водног саобраћаја, што ће додатно ојачати економски развој земље.

Директорка ЕБРД је истакла да је ова банка спремна да учествује у реализацији једног од највећих инфраструктурних пројеката, а то je модернизациja железничког Коридора 10 од Београда до Ниша.

Михајловићева и Харгитај сагласиле су се да је досадашња сарадња министарства и ЕБРД и на инфраструктурним пројектима од великог значаја за Србију, као и да ће сарадња бити настављена у обостраном интересу.

Информативни лист „Пруга“