Железнице Србије ад

Михајловићева са директорима железничких предузећа: Још више обезбедите прелазе, више радите са младим машиновођама

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић разговарала је у Белој Паланци са директорима железничких предузећа о статусу тренутних пројеката који се реализују и плановима за наредни период.

“Влада Србије улаже у железнички саобраћај јер желимо да грађани добију железницу какву заслужују. Реализујемо један од највећих и најзахтевнијих пројеката у овом делу Европе – брзу пругу од Београда до Будимпеште, а закључно са овом годином реконструисаћемо око 700 км регионалних пруга”, рекла је она.

Михајловићева је истакла да је неопходно да се додатно обезбеде пружни прелази, као и да се ради са младим машиновођама како би најефикасније одговорили задатку.

На састанку је истакнуто да радови на реконструкцији брзе пруге од Београда до Будимпеште теку по утврђеној динамици, на деоницама од Београда до Старе Пазове и од Старе Пазове до Новог Сада, док је за следећу годину планиран почетак радова на трећој деоници Нови Сад – Суботица.

Било је речи и о пројектима реконструкције регионалних пруга, пре свега пруге Ниш–Димитровград, али и Пожаревац–Мајданпек, Сента–Суботица, Марковац–Ресавица и других.

Извршни директор “Инфраструктура железнице Србије” Милан Максимовић рекао је да је у плану овог предузећа и реконструкција станичних објеката и изградња и обезбеђење путних прелаза.

Директор “Србија Воза” Југослав Јовић рекао је да је забележено повећање броја путника на прузи Београд–Ваљево за 46 одсто, а на прузи Шабац–Лозница 16 одсто више путника.

Информативни лист „Пруга“