Железнице Србије ад

Михајловићева са делегацијом “Чајна рејлвеј интернешeнела” о прузи Београд–Будимпешта

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је јуче са делегацијом компаније “Чајна рејлвеj интернешенел” (China Railway International Co.) о реализацији пројекта модернизације и реконструкције пруге Београд–Будимпешта на територији Србије, саопштено је из прес-службе овог министарства.

Компанија ”Чајна рејлвеј интернешенел” је, заједно са кинеском компанијом ЦЦЦЦ (China Communications Construction Company ltd.), главни извођач радова на деоници Београд–Стара Пазова, а на предстојећем Самиту шефова влада Кине и 16 земаља централне и источне Европе, у Софији, потписаће комерцијални уговор и за деоницу од Новог Сада до Суботице.

Министарка је изразила уверење да ће радови на изградњи брзе пруге Београд–Будимпешта бити изведени квалитетно и по плану. Она је казала да је овај инфраструктурни пројекат један је од најважнијих за Србију и треба да буде пример за друге пројекте са Кином у региону и Европи.

Представници кинеске компаније захвалили су се потпредседници Владе на подршци и поручили да ће учинити све да испуне очекивања српске стране и радове изведу по плану.

 

Фотографије преузете са сајта Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Информативни лист „Пруга“