Железнице Србије ад

Михајловићева разговарала са Мисијом ММФ о новим инфраструктурним пројектима и наставку реформе железнице

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, 30. јануара разговарала је са Мисијом међународног монетарног фонда (ММФ), коју је предводио Џејмс Руф, о новом инвестиционом циклусу у 2019. години вредном више од пет милијарди евра.

Михајловићева је рекла да ће се текући циклус инвестиција у друмској и железничкој инфраструктури ускоро завршити и да ће Србија у 2019. кренути у нови инвестициони циклус, саопштено је из њеног кабинета.

 

 

 

 

 

 

 

Она је изјавила, да су у претходном периоду, значајни резултати остварени у реформи железнице, али и да су упоредо са овом реформом реконструисане пруге и набављени нови возови.

-Захваљујући реформисању железнице, “Инфраструктура железнице Србије” сад улаже у обнову регионалних пруга не из буџета или зајмова, него из сопствених средстава”, навела је Михајловићева.

На овом састанку, такође се разговарало и о инвестицијама у друмској инфраструктури, реформама у области унапређења пословног амбијента, као и о активностима Координационог тела за родну равноправност.

Фотографије преузете са сајта Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Информативни лист „Пруга“