Железнице Србије ад

Почела рекострукција пруге Ниш–Зајечар: Радови вредни пет милијарди динара

 

– Безбедност у саобраћају је приoритет Владе Републике Србије и када кажем да држава никада није више улагала у железницу, то је заиста тако. Поред главних коридора, прошле године је реконструисано 270 километара регионалних пруга, ове године планирамо да то буде близу 300 километара, јер су оне важне и за привреду и за становништво – рекла је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, 25. фебруара у Матејевцу код Ниша, обележавајући почетак радова на рекострукцији пруге Ниш–Зајечар.

– Ова пруга важи за најлепшу, али се показало да је постала и најнеефикаснија и недовољно безбедна. Надамо се да ће идућег лета рекострукција бити потпуно завршена, што подразумева и све путне прелазе као и сва станична места, али пре свега стабилну и безбедну пругу. Најављене су промене и у пројектима, јер се након рекострукције на овој, као и на другим пругама, очекује много више возова, рекла је она и захвалила се на разумевању и подршци житељима Јасеновика, који су помогли да се брзо реагује.

На прузи Ниш–Зајечар, налазе се 52 моста укупне дужине 1,8 километара и 36 тунела укупне дужине од 23, 8 километра, као и 90 путних прелаза. Ова пруга је карактеристична и по томе што је једна од ретких у Европи са радијусима кривина од 240-250 метара, којих има око 60. У склопу реконструкције биће неопходно да се велики део ових кривина препројектује, како би се радијуси кривина повећали на најмање 300 метара.

 

 

 

 

 

 

 

-Ово је део плана за рекострукцију преко 750 километара регионалних пруга, који ће бити реализован у периоду 2018 – 2020. године. Све што смо планирали за 2018. годину смо и реализовали, а то су пруге: Шабац–Брасина, Нови Сад–Орловат–Панчево, и оно што је за све нас јако важно на овом месту је реконструкција пруге од Пожаревца до Мајданпека. Реконструкцијом ове пруге преузети су сви токови роба који су раније ишли из Прахова Пристаништа и Бора према Шапцу, тако да сада можемо да приступимо и рекострукцији ове пруге, рекао је директор „Инфраструктуре железнице Србије“ др Мирољуб Јевтић. Он је истакао да ће се водити рачуна и о потребама локалне привреде, пре свега фабрике бетонских прагова МИН ДИВ у Сврљигу, али и свих других корисника железничког транспорта.

Јевтић је подсетио да је грађевинска сезона за „Инфраструктуру железнице Србије“ почела раније и то рекострукцијом четири тунела између Краљева и Рашке. Такође, већ почетком марта креће се и са рекострукцијом пруге од Лапова до Крагујевца, а тада ће бити отворени и нови, потпуно аутоматизвани путни прелази у Младеновцу и у Ђорђеву код Лесковца. Одмах након завршетка радова на прузи Лапово–Крагујевац, уследиће и реконструкција пруга Марковац–Ресавица и Суботица–Сента.

Обећање је да ће ремонт свих 750 километара регионалних пруга, који је предвиђен за период 2018-2020. године, бити  квалитетно и на време урађен.

-Народ овог краја педесет година чека рекострукцију пруге, а испадањем цистерни проблем се чинио непремостив, рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Он је захвалио Влади Србије на брзом реаговању, истичући да само 70 дана након првог ванредног догађаја, отпочињу радови на рекострукцији пруге од Ниша према Зајечару.

Почетак извођења радова поздравио је и председник месне заједнице Јасеновик, села чији су житељи имали највише непријатности због испадања цистерни претходних месеци.

 

Информативни лист „Пруга“