Железнице Србије ад

Михајловићева: На самиту 16+1 у Софији нови уговори за инфраструктурне пројекте с Кином

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором НР Кине у Београду, Ли Манчангом, о реализацији инфраструктурних пројеката и закључивању уговора за нове заједничке пројекте Србије и Кине.

Потпредседница Владе и кинески амбасадор сагласили су се да постоји задовољство обе стране досадашњом сарадњом на реализацији инфраструктурних пројеката у Србији, као и спремност да се крене у реализацију нових пројеката.

“За Србију је од велике важности да се што пре закључи комерцијални уговор за последњу деоницу брзе пруге Београд-Будимпешта, од Новог Сада до Суботице, као и уговор о финансирању за градњу ауто-пута Прељина-Пожега, како би што пре могли да почну радови. За нас је такође важна и реконструкција преосталих деоница железничког Коридора 10, од Београда до Ниша, и даље до границе са Македонијом”, рекла је Михајловићева.

У разговору је изражено очекивање да ова два уговора, као и меморандум у вези са реконструкцијом пруге Београд-Ниш и Ниш-Прешево, буду потписани на Самиту шефова влада Кине и 16 земаља централне и источне Европе, који се одржава у јулу у Софији.

 

Вест и фотографије су преузете са сајта Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Информативни лист „Пруга“