Железнице Србије ад

Михајловићева и Весић: БГ воз ускоро до Панчева, Младеновца и Лазаревца

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима Града Београда и директорима железничких предузећа о продужавању линија БГ воза до Панчева и београдских општина Младеновац и Лазаревац.

Михајловићева је рекла да једна од иницијатива која би требало да се реализује јесте продужење линије БГ воза до Панчева, која је договорена на састанку са представницима овог града и осталих општина Јужнобанатског округа у Панчеву, крајем марта. Поред тога, како је навела, „Србија воз“ ће у сарадњи са Градом Београдом наставити да унапређује систем БГ воза и уводи нове линије, а најпре до Лазаревца и Младеновца.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да је план Града да кроз развој железничке инфраструктуре у Београду и увођење нових линија БГ воза омогући боље повезивање приградских општина као што су Лазаревац, Младеновац, Сурчин, са центром града.

 

 

 

 

 

 

 

На састанку је, између осталог, речено да ће се размотрити да се, док траје реконструкција пруге Јајинци – Мала Крсна, уведу додатни поласци возова из Младеновца у шпицу, а да по завршетку реконструкције поласци буду у редовним интервалима.

Састанку су присуствовали директори „Србија воза“ Југослав Јовић, „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић, „Србија карга“ Душан Гарибовић, „Железница Србије а. д.“ Горан Аџић, као и помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Текст и фотографије преузете са сајта Министарства грађевинарств, саобраћаја и инфраструктуре

Информативни лист „Пруга“