Железнице Србије ад

Михајловићева и Павлов: Желимо да наставимо сарадњу са Руским железницама на новим пројектима

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је 27. септембра са генералним директором “РЖД интернешенела” Сергејом Павловим о реализацији пројеката који се финансирају из руског кредита за модернизацију железнице и потенцијалним новим пројектима.

Михајловићева је захвалила делегацији РЖД-а на доброј сарадњи и ефикасној реализацији пројеката. “У Србији све што се ради на железници, ради се по европским стандардима, било да је реч о модернизацији или одржавању пруга, и РЖД је то и до сада поштовао. Зато желимо да разговарамо и о новим пројектима, као што су изградња новог диспечерског центра на железници, наставак реконструкције пруге Београд-Бар, као и пруге Ниш-Прешево”, рекла је Михајловићева.

На састанку је било речи и о одржавању деоница на чијој модернизацији је радила компанија РЖД, као и о актуелним радовима на модернизацији и реконструкцији пруге Стара Пазова-Нови Сад.

“Пројекат реконструкције и модернизације пруге Стара Пазова-Нови Сад одвија се веома добро, a поред руских извођача, ради и великих број српских предузећа”, рекао је Павлов.

Текст преузет са сајта Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Информативни лист „Пруга“