Железнице Србије ад

Михајловићева и Гонзалез Карвахал: Србија и Светска банка партнери у развоју транспортног сектора

 

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са менаџерком Светске банке за транспорт за Европу, Kарлом Гонзалез Карвахал, о реформисању путног и железничког сектора у Србији, развоју водног саобраћаја, као и сарадњи у области родне равноправности.

 

 

 

 

 

 

 

“Светска банка је партнер Владе Србије и Министарства и драго ми је да смо нашу сарадњу обогатили и сарадњом у области родне равноправности, где смо заједно урадили прву студију о родној равноправности у саобраћају, чије налазе ћемо уградити и у транспортне политике и нову транспортну стратегију коју ћемо радити”, рекла је Михајловићева.

Она је рекла да ће у наредном периоду у транспортном сектору посебно бити стављен акценат на модернизацију железнице, додајући да вредност пројеката у том сектору износи скоро шест милијарди евра.

Гонзалез Карвахал је рекла да је Светска банка веома активна у региону западног Балкана, где настоји да донесе најбоље знање и праксе и да искрене препоруке у вези са повећањем конкурентности и економског раста.

“Светска банка препознаје Србију као једног од лидера у пројекту посвећеном олакшању трговине и транпорта у региону, чија активност је важан подстицај и другима да иду у истом правцу”, навела је она.

Гонзалез Карвахал је навела да је Светска банка заинтересована да пружи подршку и у развоју планова у области урбане мобилности.

Информативни лист „Пруга“