Железнице Србије ад

Михајловићева и Диакофотакис: Приоритет модернизација железничке везе између Србије и Грчке

 

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је 2. децембра са новим амбасадором Грчке у Републици Србији, Јоргосом Диакофотакисом, о сарадњи две земље у области транспорта и инфраструктурном повезивању региона.

 

 

 

 

 

 

 

Потпредседница Владе је рекла да је инфраструктурно повезивање услов бржег економског развоја Србије и читавог региона и да је важно да две земље још ближе сарађују у овој области, нарочито кад је реч о железници.

“Имајући у виду да је Србија завршила комплетан друмски Коридор 10, у наредном периоду приоритет је модернизација железничког Коридора 10. То је важно због регионалног повезивања, нижих транспортних трошкова и стварања боље везе између централне Европе и луке Пиреј, преко Србије”, рекла је Михајловићева.

Амбасадор Диакофотакис истакао је да је модернизација железничке везе између две земље један од приоритета у билатералној сарадњи, имајући у виду снажну потребу да се побољша повезаност и скрати време путовања.

На састанку је разговарано о предстојећој заједничкој седници влада две земље, као и о билатералној сарадњи две земље у осталим областима транспорта, пре свега у друмском транспорту.

 

Информативни лист „Пруга“