Железнице Србије ад

Михајловићева и Чен Бо: Подршка кинеским компанијама које реализују пројекте у Србији

 

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др  Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадорком НР Kине у Србији Чен Бо и представницима кинеских компанија које реализују инфраструктурне пројекте у нашој земљи о проблемима узрокованим епидемијом корона вируса у НР Kини.

 

 

 

 

 

 

“Србији су изузетно важни кинески радници и стручњаци и данас смо са компанијама које су радиле и раде на највреднијим и највећим инфраструктурним пројектима у Србији, као што су Пупинов мост, ауто-пут „Милош Велики“, изградња брзе пруге Београд-Будимпешта и други, разговарали како да решимо проблеме узроковане епидемијом у њиховој земљи. Имамо пуно разумевања за тренутну ситуацију и Влада Србије и све српске компаније учиниће све што могу да помогну нашим кинеским партнерима да се превазиђу изазови”, рекла је она.

Михајловићева је у име наше земље пожелела НР Kини да се што пре избори са проблемом епидемије вируса и додала да жељно очекује време када овакве проблеме више нећемо имати.

Информативни лист „Пруга“