Железнице Србије ад

Михајловићева: Хвала радницима Кинеске железнице на солидарности, пријатељству и великој помоћи

 

 

Представници компаније “Чајна рејлвеј интернешнл корпорејшн (CRIC)” уручили су данас потпредседници Владе Србије и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорани Михајловић донацију ове компаније као подршку у борби против епидемије заразне болести Ковид-19 у Србији.

Михајловићева  је нагласила да донација  Кинеских железница поред опреме која се састоји од 200.000 маски и шест сетова термовизијских камера који ће се налазити у Влади Србије, Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарству унутрашњих послова, укључује и новчану донацију у износу од 2,2 милиона динара коју су сакупили сви кинески радници ове команије који раде у Србији, а која је одлуком Владе Србије пребачена КБЦ “Звездара”.

Михајловићева је рекла да се цео свет, укључујући и Србију налази у периоду кад су солидарност и пријатељство оно што нам помаже да изађемо из велике и тешке кризе. “Солидарност и пријатељство који постоје између НР Кине и Републике Србије, између председника две државе, између наших министарстава, између кинеских железница и Владе Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, види се и онда кад је тешко, а сада јесте тешко и сада се сви заједно боримо да превазиђемо уз што мање жртава епидемију која нас је задесила”, рекла је Михајловићева после уручења донације у Влади Србије.

“Уз ову донацију, показана је такође и солидарност и љубав кинеских радника и кинеског народа према Србији и српском народу, јер су кинески радници исказали спремност да буду волонтери за све оно што је данас нама потребно да из ове кризе изађемо. Хвала им на томе, а наша жеља је да учинимо све да радимо на пројектима, и да имамо што више радника на градилиштима”, навела је Михајловићева.

 

 

 

 

 

 

 

 

Потпредседница Владе Србије захвалила је амбасади НР Кине, Кинеским железницама, и свим другим кинеским компанијама које раде на пројектима у Србији и које од почетка епидемије пружају помоћ Србији. “Жеља свих нас је да из овога изађемо што пре и да дође тренутак кад ћемо без маски моћи да се шетамо и да гледамо наше пруге и најбржу пругу у овом делу Европе која ће бити завршена, а коју ће изградити заједно кинеске и српске компаније”, рекла је Михајловићева.

“Наставићемо да под вођством кинеске амбасаде у Србији подржавамо блиску комуникацију са српском Владом и потпредседницом Михајловић, да према потребама спречавања и контроле епидемије у Србији наставимо да сакупљамо и донирамо опрему и инструменте за системе инфрацрвених термометара и потрошни материјал за превенцију епидемије”, рекао је генерални директор огранка у Србији “Чајна рејлвеј интернешнл корпорејшн”, Ху Сјаојунг.

Он је истакао да су 534 кинеска радника ове компаније који су у Србији спремни да постану волонтери у борби против епидемије и да и на тај начин пруже подршку српској влади и народу који се боре против епидемије.

“Желим и да се захвалим потредседници Владе на дугогодишњем вођењу и подршци пројекту изградње српског дела пруге од Београда до Будимпеште. Уз челично пријатељство две земље и без обзира на изазове, стојимо заједно раме уз раме, и чврсто верујемо да ће Влада Србије и српски народ сигурно остварити победу у овој епидемиолошкој борби”, навео је Ху Сјаојунг.

Информативни лист „Пруга“