Железнице Србије ад

Михајловић са делегацијом америчке ДФЦ: Велики пројекти пред нама, циљ регионално повезивање

 

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се 23. септембра са делегацијом америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) и амбасадором САД у Србији Ентони Годфријем. На састанку је  било речи о инфраструктурним пројектима важним за повезивање Београда, Приштине и целог региона, као и о оснаживању жена и подршци женском предузетништву.

Михајловићева је овим поводом изјавила да се на данашњем састанку разговарало о томе како да се унапреде односи наше две државе, посебно у инфраструктури.

“Данас је било речи о пројектима о којима су разговарала два председника недавно у Вашингтону, као и о регионалном повезивању које је за Србију од огромног значаја. Министарство је формирало тим који ће 24 сата радити са ДФЦ-ом, с обзиром на велике пројекте који су пред нама”, рекла је она.

Михајловићева је додала да је посебно било речи о железничком саобраћају , ауто-путу мира Ниш-Мердаре-Приштина, али и о регионалним пројектима.

Амбасадор Ентони Годфри захвалио је потпредседници Владе на добром састанку, те професионализму, доброј припремљености и визији Србије повезане са регионом.

“Увек одем инспирисан после састанка са потпредседницом и њеним тимом. Све ово је важно и у складу са заједничким циљем наше две државе, о чему су разговарали и председници Вучић и Трамп. Спремни смо да радимо са Министарством како бисмо имали резултате који ће унапредити квалитет и стандард живота грађана Србије”, рекао је Годфри.

Информативни лист „Пруга“